Tävlingarna är igång!

Igår var det med tveksamhet jag och Etna (TSM2)  och Åsa och Teddie (Specialsök) i olika delar av landet gav oss i väg på nostävlingar - på grund av värmen. Hundar spårar/söker med stängd mun vilket blir komplicerat då de flåsar. Men med fryst specialdricka med äggula, honung, mjölk spätt med vatten, frysklappar under madrassen i bilen, kyltäcken, silverfiltar till bilen så trotsade vi värmen. Till oss själva kanske lite ljummet kranvatten på sin höjd 😅. 

Etna och Teddie och Etna är inte bara lika till utseendet, de har också mycket lika sök sätt. Svårt för struktur, är självständiga, felmarkerar ytterst sällan och är oerhört miljöstarka. Tävling tycker de är kul = nya miljöer, desto svårare desto roligare. På träning kan de slöa till ordentligt, bli nonchalanta. 
I allafall Teddie och en till hund var de enda av 20 som hittade 2 gömmor av 4. Högsta betyg E på miljö och felmarkeringar. 
Etna gjorde också mycket bra ifrån sig. Gick upp sig för varje sök. Fordonen låg hon som ett strykjärn på! 1 min i maxtid per bil. Tufft i värmen. Hon tog Inne 2/2, Behållare 2/2, Ute 1/2, Fordon 1/2. Totalt då 6/8. Det var maxtiderna som blev för korta för oss. En hund av 38 tog 8. 

Nu känns det som man är på banan igen efter långt uppehåll.👍


        Denna bild är från träning                    dagarna innan.

       Svårt leta på bakbenen då                      marken åker undan.

Kommentarer