Capa Tosta Breeder of American Staffordshire Terrier

Capa Tosta Breeder of American Staffordshire Terrier

onsdag 29 december 2010

Året som gått

GOTT NYTT ÅR!
Det gånga året har varit mycket framgångsrikt för oss på Capa Tosta. Vi har haft en hel del framgångar som vi inte ens haft i tanken att ha som mål. I spetsen har väl BISS Capa Tosta Lupetta "Lilo" gått, hon har varit extremt framgångsrik och allround precis som en amstaff ska vara. Hon har vunnit Svenska Amstaffspecialen, är årets Show Amstaff No 1, varit grupplacerad, BIS placerad på Terrier utställning, hon har även ingått i alla våra uppfödar och avelsgrupper, gått BPH och mentalbeskrivning med utmärkta resultat, och som om det inte vore nog med det så har hon även friröntgads både på höfter och armbågar! Sedan höll jag på att glömma också, hon har tävlat i lydnad så hon är No. 6 på Amstaffpokalens lista. Ja, jag säger som Camilla, Carola som är Lilos ägare måste ju vara en superkvinna :D Tur att hon köpte en valp av mig säger jag.
Själv har jag varit mycket lite på utställning 2010. Rozzo har blivit vår första utländska champion, finsk champion. Vi har nu 4 championat i vår första kull, som är den enda kullen som har åldern inne för championat. Lilo som är från vår andra kull, har tagit 4 cert tror jag, kullsyster Capa Tosta Cuma i Finland är också fullcertad med 2 st BIR. Flera andra hundar är ställda med fina resultat också. Vi har visat avelsgrupp 2 ggr med Lupa vilket resulterat i en BIS och en bästa Avel reserv Internationell. Vi har också visat uppfödargrupper, alltid med hederspris. Vi vann den på amstaffspecialen och en BIS 2 på en nationell. Det kan man ju konstatera att vi har världens bästa stamtik Ch. Zican's A Heart of Gold. Henne är vi evigt tacksamma kennel Zican Patrik och Annelee Cederlöf.

Svenska amstaffklubben har beslutat i år att ge en pokal till årets "working amstaff", ett mycket bra beslut tycker vi. Se Vch Capa Tosta Simply Winning In Red "Zimba" skrapade ihop mycket poäng på kort tid och slutade som No.2. Desvärre så lämnade han oss strax efter det .-( Han blev tätt följd på listan av sin mamma Ch. Zican's A Heart of Gold. Vi hoppas Lupa slutför sitt viltpår championat tidigt nästa år. Det var inte jag som tävlade Lupa utan hennes hundvakt Aloka, som också tävlande och ägde Zimba. Hon är verkligen ett föremöme och nu har vi sådan tur att hon har vår fodertik från senaste kullen. Den kullen är speciellt framavlad för bla samarbetsvilja, så de blir nog farliga konkurrenter på apellplan ,-) Av 9 hundar på listan kommer 4st från oss + Lupa. Det är Diamon, Lilo, Smilla och Zimba. Vi är mycket stolta över, att valpköpare/fodervärdar är så aktiva med sina hundar. Det kan man vara utan och tävla och vi vet att det är de som vill men som inte kunnat. Men det som värmer i hjärtat är ändå att se att de är högt älskade familjemedlemmar. Som uppfödare och hundägare har man inte bara framgångar utan man drabbas även av motgångar. Av framgångarna lär man sig inte mycket, men det gör man av motgångarna. Om man väljer att se dem.

Vad gäller de mentala bitarna så har den kull som har åldern inne dvs födda 2009 testats. 5st har gått MH och 4st BPH. Alla har gjort bra i från sig! Många av dem är betydligt tuffare än vad deras ägare haft för intällning om dem innan testet.


Vi har också haft vår 3dje valpkull under 2010. Mamma är vår egenuppfödda tik som vi parade med en "bruksamstaff" från Finland. Han är son till vår andra kulls far Cuda's Speedfigher. Vi hoppas att i alla fall några ska synas ute under 2011. Under 2011 väljer vi att inte ha några valpar. Att ha valpar och allt runt omkring kräver mycket tid och vi upplevde det med sista kullen att det var svårt att hitta lämpliga ägare för amstaffs. Dels vill vi träna och meritera de hundar vi har och även göra saker som inte har med hundarna att göra. "Shelby" till exempel vår sparade tik efter Speedy och Lupa har vi inte visat en enda gång! Lupa har också ett cacib kvar för ett Internationellt championat. Tyskland kanske? Det blir ju svårare och svårare för oss att erövra utsländska championat när rasen blir förbjuden i allt fler länder. WDS i Frankrike kanske inte vore helt fel heller att kombinera med lite vingårdar och olivlundar :-P

Just det så höll jag på att glömma vår första import! Eller vi har avelsrätten på henne rättare sagt. Efter 10 med rasen så kanske det var dags. Hon heter Red Hot Chili Pepper from Pandoras Box och kommer från Tyskland och hon ägs av Camilla som också äger Rozzo från oss.Vi önskar alla valpköpare glädje det kommande året!

BIS reserv Avel Ch. Zican's A Heart of Gold (uppfödd Patrik Cederlöf). HUNDMÄSSAN 2010. Gruppen består av CT Guappo Justo, CT Pretty In Pink, CT Not The Yellow Type och CT Lupetta.


Smillan med valparna 2010


" Zimba" Svenska Viltspårchampion


Lupa visar upp sin klöv BIS 2 Uppfödargrupp Nationell. BIS Avel samma dag, men foto saknas.Ja jag vet, jag ser helt störd ut. Men hunden är snygg! BISS Capa Tosta Lupetta Amstaffspecialen 2010.

"Lilo" BIS 3 Unghund