Capa Tosta Breeder of American Staffordshire Terrier

Capa Tosta Breeder of American Staffordshire Terrier

måndag 9 januari 2017

Ge mig Eukaulyptus flaskan!

Resultat 2016

I år har vi haft 5 duktiga ekipage som tävlat sina hundar i olika grenar. Lilo & Carola har tagit hela 9 cert i HTM!! Hon har även tävlat VM i Moskva, hamnat bland de 10 bästa och deltagit Svenska landslaget som tog silver :) 
Det som är nytt för 2016 är också att vi börjat tävla mot jakthundar i viltspår. Både Prince, Etna och Aysha har tävlat 2 ggr, alla gånger med 1:a priser och hamnat i mitten av startfälten. Det tycker jag är väldigt bra då det är hundar vi tävlar mot som är framavlade för detta ändamål! Aysha & Camilla har t.o.m. tagit pallplats på uttagningen till Basset SM och Hederspriser! Vi har även tävlat för en mängd olika domare i år. Prince & Angelica har också gått på riktiga eftersök. Etna har också tävlat Terrier SM i viltspår. Vi väntar fortfarande på resultaten Årets Viltspår Terrier.
 I Rally har Etna, Aysha och Alvin tävlat med godkända resultat. Alvin finns i Finland och han har även gjort ett godkänd BH, 1:a pris i tävlingslydnad och finskt mentaltest på 154p ( godkänt 100p). 

På utställning har vi inte synts mycket i Sverige. Men 4 cert, RetoWinner x 2 i Riga  har vi tagit och Lilos stora prestation på Europautällningen i Bryssel Championklass 2 (213 amstaffs). Etna har även tagit R-cert bästa tik 2 i Finland. Prinsen tog ett reserv cacib i Högbo också. 
Hjälp nu vet jag inte om jag glömt nåt om dessa talangfulla hundägares prestationer, men eftersom det oftast är av motgångar man lär sig mest ska icke de förglömmas som kämpar minst lika mycket på hemmaplan med sina hundar. 

2017 har vi tänkt tävla i Nosework som vi börjat träna flera stycken. Etna har tjuvstartat med godkänt doftprov och inoff tävlingar.
Våra resultat räckte inte till mer än Bästa Uppfödare 4 i år, eftersom hundarna tävlat utomlands och vi inte ställt ut här i Sverige. På arbetande listan hade 3 hundar placerade Lilo nr 4, Ayha nr6 och jag och Etna nr7.