Capa Tosta Breeder of American Staffordshire Terrier

Capa Tosta Breeder of American Staffordshire Terrier

tisdag 16 oktober 2012

Sundsvall 13-14 okt

Nu i helgen åkte vi upp till Sundsvall, hela eller nästan hela familjen. Vi håller på att få renoverat hemma så vi tänte passa på att smita iväg ett tag. Hm inte så populärt att det blev hundutställningen kanske... Första dagen var det Terrierutställning och domare var Ann Rode. Och ja vi vet ju vad hon tycker om Lilo redan så det resulterade i ett - BIR & BIS 2! Prince gick det mindre bra för, han fick ett vg, fast igentligen fatta jag inte varför igentligen när man man läste kritiken i alla fall. Chillan var där också och hon fick nöja sig med ett excellent den dagen.

Nästa dag söndagen var i Nordichallen, jättefin hall och inte trång där vi hade vår ring i alla fall. Domare var Lydia Kersbergen från Holland. Hon hade redan dömt Lilo i Holland på Europaamtaffspecial 2011. Denna dag resulterade det ett BIR också med Cacib. Lilos sista för på fredagen kom hennes bekräftelse från FCI att hon tillhör den lilla skaran av svenskfödda Internationella champions! Precis som sin mamma och pappa ;). Hoppas att Rozzo kan få titeln också, han saknar bara ett cacib från det. Det är ju inte så många länder man kan åka med amstaffs här runtomkring. Både Norge och Danmark är ju omöjligt nu :(
 Lilo med sin rosett skörd. Jättesnygg BIS 2 rosett
 Chillan posar med cert och reserv cacib
Prince flyger han istället. Passar han bra, galenpannan.
 
Och äntligen en domare som gilla den himla snygga Chillan!! Bästa tik 2 efter Lilo med Cert :D. Prince fick ett vg igen men vann sin klass på det. Det var många vg den dagen.